A tým 25. 8. 2024

Muži postoupili z 1. kola Poháru ČF

Hala šumperksého gymnázia hostila úvodní turnaj Poháru Českého florbalu. Na ten se od soboty 24. srpna do neděle 25. srpna sjely mimo domácí Asper také olomoucké týmy FBS a Saros, Svitavy a Slovan Pardubice.

24. srpna 2024

Asper Šumperk - Slovan Pardubice 14:6

První zápas proti soupeři z regionální ligy rozhodla zejména druhá třetina, kterou domácí ovládli poměrem 9:0 a zadělali tím tak na pohodlné vítězství. V závěrečném dějství Šumperk povolil v koncentraci a nechal soupeře několikrát skórovat, což na jednoznačné výhře nic nezměnilo.

Asper Šumperk - FBS Olomouc: 3:4

Druhý zápas sobotního dne byl vrcholem a hlavním tahákem 1. kola. Proti sobě totiž nastoupily týmy, které se letos budou potkávat i v Národní lize. Asper do utkání vstoupil aktivně a záhy se ujal vedení 2:0, hosté ale trpělivě čekali na své šance a postupně otočili vývoj utkání až na 4:2 ve svůj prospěch. Snížení na 3:4 přišlo až příliš pozdě a na shanu o vyrovnání tak už nezbylo mnoho času. Z těsného vítězství se tak mohli radovat hráči olomouckého FBS.

25. srpna 2024

Asper Šumperk - TJ Svitavy: 5:3

Nedělní ranní zápas proti TJ Svitavy byl hodně o trpělivosti. Svitavy urputně bránily a domácím se dlouho nedařilo najít recept na komplatní obranu soupeře. Nakonec však přeci jenom Asper dokázal utkání dovést do vítězného konce, ale cesta ke třem bodům to zcela jednoduchá nebyla.

Asper Šumperk - Saros Olomouc 11:4

V posledním zápase turnaje jsme se postavili proti klubu Saros Olomouc. Tým, proti kterému bude v Olomoucké lize nastupovat naše béčko, disponuje řadou zkušených hráčů. Domácí chtěli v posledním utkání pošetřit síly některých opor, které ale za stavu 0:2 musely na část utkání na hřiště. Nakonec se však začal projevovat úbytek sil na straně našeho soupeře, který prakticky celý turnaj odehrál na 10 lidí a Šumperk si tak dokráčel k poměrně pohodlnému vítězství 11:4.

Komentář trenéra Petra Matěje

"Pohár bereme hlavně jako přípravu na ligové zápasy. Parametry sneslo hlavně derby s Olomoucí, které mělo vše, ale bohužel pro nás soupeř využil našich zaváhání, jinak to bylo vyrovnané utkání. Zbylé duely byly spíše o snaze projít obranami soupeřů. Teď nás čeká výjezd do Jablonce, což je na 2. kolo opravdu daleký soupeř, ale alespoň změříme síly s někým, na koho za normálních okolností nenarazíme."