A tým 2. 9. 2024

Muži v Poháru ČF dohráli ve 2. kole

Muži z dalekého výjezdu do Jablonce nad Nisou postup do Šumperka nepřivezli a v Poháru Českého florbalu končí.

FLORBAL JABLONEC - Asper Šumperk 4:3pp

Šumperk do utkání proti diviznímu soupeři nevstoupil vůbec dobře, domácí byli od úvodu aktivnější a díky trestnému střílení a využité přesilovce vedl Jablonec 2:0. Dvanáct sekund před první sirénou ale snížil Jarmar a když pak v polovině zápasu srovnal z přesilovky jinak odpočívající Trávníček, začínalo se od nuly.

Byť už v tu chvíli přebíral Asper otěže utkání, alespoň co se obrazu hry týče, Jablonec se před koncem druhé třetiny znovu dostal do vedení, na které ve 49. minutě našel odpověď Jan Mannl. Tlak Šumperka byl ve třetí třetině enormní, ale vedoucí branka, která by mohla přinést klid na hokejky, však nepřišla. Zápas tak došel až do prodloužení, ve kterém se obraz hry příliš nezměnil, na začátku 65. minuty však vystihl rozehrávku Asperu Desenský a střelou levého horního rohu rozhodl o postupu Jablonce do dalšího kola, která souepře ze severu Čech zavede do nedalekého Uničova.

Šumperk tak v Poháru končí, ale už 14. září Asper přivítá v 1. kole Národní ligy Hranice.

Komentář trenéra Petra Matěje:

"Pro nás ideální zápas před začátkem ligové soutěže. Domácí byli v první třetině jasně lepší a my jsme byli dost pasivní. Od druhé třetiny si myslím, že jsme postupně přebrali otěže utkání a třetí třetina byla prakticky na jednu branku. Před začátkem prodloužení jsme si řekli, že si musíme dát pozor na nějaký náhodný útok domácích a přesně z takové situace jsme nakonec inkasovali. To množství zahozených šancí nám budiž poučením do sezóny. Blahopřeju domácím k postupu a přeji hodně štěstí do soutěžního ročníku."