A tým 8. 10. 2024

Výjezd do Havířova zvládli muži na jedničku

Šumperští florbalisté se ve třetím utkání letošní sezóny střetli s havířovským Slovanem a trpělivým výkonem dokráčeli k pohodlnému vítězství.

TJ Slovan Havířov - Asper Šumperk 3:10

Asper vstoupil do utkání aktivně a hned na začátku 3. minuty otevřel skóre Matěj Pírek. O chvíli později neudržel domácí Sedláček nervy na uzdě, vyhuboval rozhodčímu a nabídl tak našim barvám početní výhodu. Tu zužitkoval matador Ondřej Mrázek umístěnou střelou na první tyč. Výhodu přesilové hry však záhy dostali i hráči Slovanu - to když při návratu do obrany nešikovně sekal Jarmar. A florbalisté v modrém nabídnutou výhodu taktéž využili a v polovině první třetiny se dostali na dostřel. V 19. minutě však výběhem zpoza brány vrátil dvoubrankový náskok Šumperku Matěj Šíma.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel Asperu na jedničku. Nejprve na 4:1 zvýšil Jan Kašpar, na jehož trefu přispěl premiérovým kanadským bodem v mužském áčku Tobiáš Doubrava a o necelou minutu později využil námazu od domácích obránců Daniel Venouš, což bylo to poslední, čemu na hřišti přihlížel brankář Havířova Vernarský. I jeho kolega Hloušek se následně v brankovišti nenudil a musel předvést několik zákroků, na zakončení Matěje Pírka byl však ve 34. minutě krátký. Kaňkou ve druhé části hry bylo zranění Tomáše Kubíčka, který se nepříjemně napíchl na místní mantinely. Vyšetření v nemocnici však podezření na vnitřní zranění vyloučilo a kromě odřenin bude šumperský mladík v pořádku.

Do závěrečného části hry chtěl Šumperk vstoupit opět aktivně a hlavně s cílem nedovolit domácím jakýkoliv náznak šance na obrat v utkání. Uběhlo však 5 vteřin a Slovan snížil na 2:6. Následně putoval za katr Antonín Harapát a Šumperk se musel bránit ve čtyřech. Oslabení však Asper přežil bez úhony a nedlouho po jeho konci sedmou branku vsítil Jan Jarmar. Domácí sice ještě v závěru snížili na 3:7, ale Venouš i Jarmar však třemi dalšími brankami rozhodli o konečné výhře v poměru 10:3.

Komentář trenéra Petra Matěje:

"Za mě jsme utkání měli od první do poslední minuty pod kontrolou a kromě špatného začátku třetí třetiny, kdy jsme rychle inkasovali a následně jsme také soupeři nabídli přesilovku, jsme poměrně v poklidu kráčeli k vítězství. Výjimkou je situace a zranění Tomáše Kubíčka, naštěstí vyšetření v nemocnici potvrdilo, že kromě odřenin bude Tomáš v pohodě. Ale obecně jsem rád, že jsme to tady přežili ve zdraví."